DE SMID

20 JAAR ERVARING

Martijn van den Berg begon zijn loopbaan als smid in de historische smederij aan de Oude Varkenmarkt in Leiden. Sjaak van de Geijn was zijn eerste leermeester. Nadat Martijn zijn stage en opleiding had afgerond werkte hij nog negen jaar voor Sjaak en volgde diverse cursussen.

Toen vond hij het tijd om zijn werkervaring te verbreden in ‘het grote staal’. Hij werkte bij grote metaalbedrijven in de regio en leerde naast het zwaardere constructiewerk ook organiseren en leiding geven.

Op een gegeven moment kon hij bij deze bedrijven niet verder groeien. En precies toen hoorde hij dat Sjaak van de Geijn een opvolger zocht. Dat was wat hij wilde!
De onderhandelingen waren snel beklonken en vanaf januari 2016 brandt het vuur weer in de historische smederij. Hier kan Martijn al zijn kennis en vakmanschap combineren. Hij doet samen met zijn collega’s zowel klein ambachtelijk smeedwerk als het zwaardere maar ook zware constructiewerk en natuurlijk ook restauraties.

Zijn belangrijkste doelstelling bij alle opdrachten is het leveren van maatwerk. Dat geldt zowel voor kleine als grote ambachtelijke producten zoals met de hand gesmede deurklink tot hekwerk, en voor strak constructiewerk in de bouw.

Martijn houdt van de wisselwerking tussen opdrachtgever en vakman. Het is steeds weer interessant om helder te krijgen wat de klant precies wil en daarmee de juiste combinatie van ontwerp, techniek en vakmanschap te kiezen.

Net als de vorige smid deelt Martijn van den Berg zijn liefde voor het vak graag met anderen, bijvoorbeeld door mee te werken aan de Open Monumenten Dagen. Ook functioneert hij al sinds enkele jaren als leerwerkbedrijf met als doel zijn kennis, ervaring en passie over te dragen aan een volgende generatie.

Samen SMEDEN

Snel contact?

Heeft u vragen? Geen probleem, neem snel contact op met onze smederij!