Bloemencorso wagen opbouw, enthousiasme en tomeloze energie

“Een bloemencorso is op zijn mooist als er 15 of 16 praalwagens meerijden in de stoet. Helaas hadden zich eind 2022 maar 14 deelnemers aangemeld om mee te doen.
Echter anderhalve maand van te voren kwamen er opeens een tweetal deelnemers in beeld die ook graag mee wilden doen.
Alleen waren op dat moment al onze constructeurs hard bezig om en hadden, doordat ze ook ander werk hadden, geen tijd om een extra wagen te bouwen. Dus hadden we als organisatie een uitdaging.

Via via zijn we toen bij Martijn van de Smederij terecht gekomen.

Na een eerst een kleine rondleiding door zijn bedrijf, met een echt smidsvuur, zijn we met een kop koffie door de tekening van de praalwagen gelopen.
Doordat veel van de bedrijven die praalwagens voor ons bouwen dit al jaren doen weten ze precies hoe ze deze 2D tekening kunnen vertalen een 3D object dat ook nog stevig genoeg is.
Hoewel Martijn wel eens een carnavalswagen in elkaar had gezet was dit toch allemaal een maatje groter maar hij en zijn medewerker gingen graag de uitdaging aan.
Met assistentie van een ervaren praalwagen bouwer zijn zij aan de slag gegaan met het bouwen van de objecten die vaak maar net in de smederij pasten.
Onder het motto van al doende leert men zag je dat de gemaakte objecten steeds beter uit de verf kwamen. En bij het in elkaar zetten van de wagen pasten alle onderdelen perfect in elkaar.
Volgens mij hebben ze ook hier en daar wat manieren van bouwen ter plekke bedacht.

Doordat we een zeer strak tijdschema hadden en men tot de conclusie kwam dat het toch wel wat meer werk was als gedacht is ook hier creatief mee omgegaan. Men heeft alle (oud) stagiairs op getrommeld om een handje mee te helpen en hierdoor de klus binnen de gestelde tijd afgerond.

Wat mij zeker bijstaat is het enthousiasme en tomeloze energie waarmee deze klus is opgepakt.
Graag zou ik dan ook komend jaar weer bij Martijn willen aankloppen om hem een wagen te laten bouwen.”

Werner Reeuwijk

Bestuurslid Techniek

Snel contact?

Heeft u vragen? Geen probleem, neem snel contact op met onze smederij!