Martijn heeft grote vakkennis, is methodisch en kan heel snel schakelen

“Ik heb Martijn toevallig ontdekt toen ik na Corona op zoek was naar een nieuwe uitdaging.  Ik was op zoek naar een cursus bij een edelsmid toen ik uitkwam op Smederij van de Geijn, die toevallig in de buurt zit EN een smeedcursus gaf.  Niet echt het fijne werk van een edelsmid maar het grotere en grovere werk.  Dat leek me wel een leuke uitdaging. Onbekend, iets waar ik zelfs nog nooit over nagedacht had…

Het duurde een paar maanden maar onverwacht kreeg ik een telefoontje dat de volgende smeedcursus de week daarna zou beginnen.

Toen ik de smederij binnenkwam kreeg ik kriebels.  Een warm ontvangst, een speelgoedwinkel met al die materialen en gereedschappen.

Martijn legde ontspannen uit wat ik kon verwachten, en toen maar beginnen. Ik ben behoorlijk eigenwijs en heb best een grote mond (maar ben achter dat masker erg verlegen en onzeker). Martijn had dat volgens mij al heel snel door.  Zijn werkwijze werkt voor mij heel goed; denk na over wat je wil bereiken en ga het proberen.  Hij laat mij mijn gang gaan, grijpt in als het echt fout gaat.  Of juist niet en, achteraf met een grote grijns op zijn gezicht, geeft kort en bondig aan wat goed en fout ging. Of hoe ik het volgende keer anders kan doen. Met gereedschappen waarvan ik het bestaan niet ken(de). Ik heb geen metaalachtergrond en heb zo veel fouten gemaakt, maar leer er wel heel veel van.

Martijn ziet echt alles in seconden (heel knap, en soms heel ergerlijk).  Hij heeft een goed oog voor detail, nauwkeurigheid, (on)mogelijkheden en afwerkingen.  Hij heeft een grote vakkennis, is methodisch en kan heel snel schakelen.

Het mooie van Martijn is dat hij ook erg sociaal is, en graag zijn vakkennis deelt.  Je betrekt in zijn wereld van de smederij en metaalbewerking, motiveert en enthousiasmeert.

Hij denkt mee met zijn klanten.  Is flexibel en creatief in het vinden van oplossingen voor problemen/ uitdagingen. Soms duurt het wat langer voor de opdracht af is, maar als het echt nodig is kan hij heel snel doorpakken en in no-time een mooie opdracht op maat opleveren.  In de zaak en op locatie…

Toen ik Martijn 2 jaar geleden leerde kennen, en zijn wereld in de smederij en metaalbewerking, heb ik er zelfs over nagedacht om van carriere te veranderen.  Helaas ben ik daar 30 jaar te laat achtergekomen.  In de tussentijd is vastgesteld dat ik reuma heb.  Dit beperkt mij wel, maar er zijn genoeg mogelijkheden over waar ik veel mee kan en wil doen, bij en met Martijn.

Ja Martijn, rozen maken vind ik echt wel heel leuk, maar er is meer – ik moet vaker en meer rondkijken want de mogelijkheden die ik zag in de NGK smederij in Huizen heeft mijn wereldje vorige week weer op zn kop gezet… Ideeën genoeg!”

G. de Graag (cursist)

Snel contact?

Heeft u vragen? Geen probleem, neem snel contact op met onze smederij!